Nem rendelhetsz ebből a régióból/országból: United States

VILLANYPÁSZTOROK ÉS KELLÉKEI

VILLANYPÁSZTOROK ÉS KELLÉKEI 

VILLANYPÁSZTOROK ÉS KELLÉKEI
 • Impulzus generátorok
  Impulzus generátorok

  A villanypásztor rendszer fő alkotóelemét képező készülékek, amelyek a magasfeszültségű impulzusokat állítják elő.

  A készülékek energiáját Joule-ban mérik. A nagyobb energiájú készülékek hosszabb kerítés és nagyobb testű, vagy hosszabb szőrű állatok bekerítésére / távol tartására alkalmasak.

  A készülékeket rendszerint 12 V-os egyenárammal kell táplálni, ezért külön gondoskodni kell az autóakkumulátoros, 230/12 V-os adapteres, vagy napelemes beüzemelésről.

 • Villanypásztor rendszerek - vadállatokhoz
  Villanypásztor...

  Teljes villanypásztor csomagok háziállatoknak és vadállatoknak. A csomagok tartalmaznak szinte minden olyan elemet, amely szükséges egy villanypásztorrendszer kiépítéséhez: villanypásztor készüléket, vezetéket, szigetelőket, kapualkatrészeket és figyelmeztető táblát.

  A táplálás típusától függően a csomagok tartalmazzák a 230/12 V-os hálózati adaptert, vagy pedig a napelemes töltőrendszert.

  A csomagok nem tartalmazzák az autóakkumulátort, a földelő rudat és a kerítést alkotó oszlopokat.

  A megfelelő alapcsomag kiválasztása a bekerítendő állatok típusa szerint (házállatok, vadállatok) és az adott terület kerületének ismeretében történik.

 • Napelemek villanypásztorokhoz
  Napelemek...

  Napelemes töltőrendszerek zselés, vagy savas, 12 V-os akkumulátorok töltésére.

  Napelemes rendszerrel működtetett villanypásztor készülékek.

  Napelemes rendszerrel működtetett, LED-lámpás világításrendszerek.

  Cserealkatrészek napelemes rendszerekhez.

 • Huzalok / zsinorok
  Huzalok / zsinorok

  A villanypásztor-rendszer alapvető vezetéktípusa a zsinór.

  A villanypásztor vezeték sodort műanyag szálakból áll, az elektromos áramot vezető fémszálakkal kiegészítve. Két alapvető tulajdonsága van: szakítószilárdság és elektromos ellenállás.

  A villanypásztor zsinór szakítószilárdsága kg-ban kifejezett mennyiség. A háziállatok számára készült kerítésre elegendő a 100 kg alatti szakítószilárdság, viszont a vadállatok távol tartására készült kerítést 100 kg fölötti szakítószilárdságú zsinórral kell megépíteni.

  A villanypásztor zsinór elektromos ellenállása meghatározza a készülék által generált elektromos impulzusok veszteségét. Minél kisebb a vezeték ellenállása, annál kisebb az energiaveszteség, ezáltal annál hosszabb kerítés építhető az adott zsinórral. A zsinórok műszaki adatinak táblázatában megtalálható a "maximális kerítéshossz" értéke.

 • Villanypásztor szigetelők
  Villanypásztor szigetelők

  A villanypásztor vezetéket tartó és szigetelő elemek, amelyek olyan galvanikus szigetelést biztosítanak, amelyen nem üt át a villanypásztor készülék által generált magasfeszültség.

  A szigetelőket háromféleképpen lehet osztályozni:

  1. A vezeték típusa szerint – külön szigetelőtípus kapható a villanypásztor zsinórnak és kötélnek, valamint külön szigetelőtípus a villanypásztor szalagnak.

  2. A szerelhetőség szerint – megkülönböztetjük a facsavaros és a metrikus szárral rendelkező szigetelőket, valamint a szár nélküli, külön csavarral rögzíthető típusokat.

  3. A szigetelő kialakítása szerint a kerítés bizonyos pontjaira a megfelelő szigetelőt kell alkalmazni:

   • A kerítés sarkainál és végpontjainál sarokszigetelőt használunk.

   • A kapuk kialakításához kapuszigetelőt használunk.

   • A vezetéket tartó közbelső oszlopokra általános szigetelőket szerelünk.

 • Kapu villanypásztorokhoz
  Kapu villanypásztorokhoz

  Alkatrészek villanypásztor kapuk kialakításához.

  Fogantyú – a kapuk alapvető eleme, műanyagból készült markolat, amely a kaput kezelő személyt az áramütéstől védi.

  Szigetelő – a helyesen kialakított kaput képező zsinórt, vagy rugót feszesen kell tartani, ezért a kapu két oldalán elhelyezett szigetelők speciális kialakításúak és masszívabb szárral rendelkeznek.

  Rugó – a legideálisabb kapu nem villanypásztor vezetékkel, hanem egy rugóval van megépítve. A rugós kapu kezelése egyszerű, a kapun átkelő személyek, munkagépek, vagy állatok sem gabalyodnak bele.

  Előnyös a kaput képező alkatrészeket szettben megvásárolni. Vigyázat, egy szett egy sor vezetéknek felel meg, több soros villanypásztor kerítés esetében soronként beszerzendő egy-egy szett.

 • Teszterek
  Teszterek

  Egyszerű feszültségmérő szerkezetek, amelyekkel a villanypásztor vezetékben levő feszültség mértéke megállapítható.

  A villanypásztor kerítés vezetékeiben jelenlévő feszültség mennyisége nem állapítható meg érintéssel, vagy a fűszálakon hallható kisülések által. Ahhoz, hogy a rendszer épp működjön, a vezetékben legalább 2000 V (2 kV) kell legyen, a helyes működés esetén viszont legalább 6-10 kV a megfelelő érték.

  A teszter tehát elengedhetetlen kelléke a villanypásztor-tulajdonosnak, amellyel megfelelő módon tesztelheti a rendszer működését és felfedezheti a rendszerben létrejövő utólagos szakadásokat, érintkezésproblémákat.

Összehasonlítás 0

Nincs termék

To be determined Szállítás
0,00 lei Adó
0,00 lei Összesen

Ár tartalmazza az ÁFÁ-t

Fizetés